Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in v skladu z mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

Spletna stran – sestavljajo jo različne vsebine kot so besedila, fotografije, drugi grafični elementi, povezave, zvočni in video zapisi, itd. ter se nahaja na domeni odflipflop.spletni-portal.si
Uporabnik je vsak posameznik, ki uporablja spletno stran, ne glede na to ali je registriran oziroma prijavljen ali je zgolj naključni obiskovalec spletne strani.
Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom.
Upravljavec osebnih podatkov na spletni strani (v nadaljevanju upravljavec) je društvoOdbojkarsko društvo Flip-Flop, Ljubljanska cesta 40a, 1290 Grosuplje, ki pri svojem poslovanju uporablja spletno stran in pri tem upravlja osebne podatke svojih članov in njihovih staršev oz. skrbnikov ter osebne podatke oseb, ki opravljajo delo za klub na podlagi katerekoli pravne podlage.
Lastnik spletne strani, z izjemo na spletni strani objavljenih podatkov, ki jih vpisujejo uporabniki spletne strani, je podjetje ONIX - PROGRAMIRANJE, SPLETNO OBLIKOVANJE, SVETOVANJE IN POMOČ V RAČUNALNIŠTVU, DEJAN GAŠPARIN S.P., Partizanska cesta 1, 5210 Deskle (v nadaljevanju ponudnik).
Spletni obrazec je vnosna forma, ki se nahaja na spletni strani in v njega uporabnik vnaša osebne in/ali druge podatke ter jih s klikom na potrditveni gumb shrani v bazo podatkov, ki pripada spletni strani.
Zbirka osebnih podatkov pomeni vsak strukturiran niz osebnih podatkov.


Vsebina spletnega mesta

Spletna stran odflipflop.spletni-portal.si, z izjemo na njej objavljenih podatkov, ki jih je vpisal upravljavec, je last ponudnika, ki po pogodbi o obdelavi osebnih podatkov z upravljavcem skrbi za nemoteno in pravilno delovanje spletne strani.
Ponudnik in upravljavec si prizadevata za točnost, popolnost in ažurnost podatkov na spletni strani, vendar uporabnika opozarjata, da je vsebina spletnega mesta informativne narave.
Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne daje nobene garancije za točnost, popolnost in ažurnost objavljenih podatkov. Prav tako ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitno škodo, ki bi komurkoli nastala zaradi uporabe podatkov, ki so navedeni na spletni strani, kakor tudi zaradi uporabe podatkov, ki so pridobljeni preko povezav, objavljenih na spletni strani.


Avtorske pravice

Celotna vsebina spletne strani, z izjemo tam objavljenih podatkov, ki jih je vpisal upravljavec, je zaščitena v skladu s slovensko in mednarodno zakonodajo o intelektualni lastnini ter je last ponudnika. Vsakršno kopiranje, prepisovanje, presnemavanje podatkov, uporaba besedil, slik ali drugih podatkov v celoti ali njihovih posameznih delov ni dovoljeno, razen izjemoma s predhodno odobritvijo ponudnika.


Osebni podatki

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo
Upravljavec osebnih podatkov, ki vam je omogočil dostop do spletne strani kot registriranemu uporabniku, zbira osebne podatke preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščiti med njihovim prenosom preko spleta.
Upravljavec osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi ustreznih privolitev posameznikov.
Upravljavec osebnih podatkov zbira tudi IP naslove dostopa in podatke o aktivnosti uporabnika na odflipflop.spletni-portal.si za zagotavljanje sledljivost obdelave osebnih podatkov.
Namen obdelave zbranih osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov osebne podatke uporablja izključno za namene, za katere ima ustrezne privolitve posameznikov.
Piškotki
Vsakemu uporabniku spletne strani je ob začetku obiska dodeljen piškotek seje (PHPSESSID) za omogočanje delovanja spletne strani, ki se shrani na uporabnikovo napravo. Na uporabnikovo napravo se shranijo tudi piškotki Google Analytics (_gat, _ga in _gid) za spremljanje obiskov spletne strani.
Postopek uveljavljanja pravic posameznika
Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), lahko kontaktirate upravljavca osebnih podatkov, ki vam je omogočil dostop do spletne strani kot registriranemu uporabniku na e-poštni naslov: odbojka.grosuplje@gmail.com ali preko navadne pošte na naslov upravljavca.
Uporabniki lahko svoje osnovne osebne podatke spreminjajo v svojem uporabniškem profilu.
Upravljavec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas upravljavec zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.
Odjava od obveščanja
Obveščanje upravljavec izvaja izključno na osnovi ustreznih privolitev posameznikov.
Od prejemanja obvestil po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo ali v svojem uporabniškem profilu umaknete dovoljenje za obveščanje preko elektronske pošte ali pa to sporočite upravljavcu pisno, po telefonu, po elektronski pošti ali osebno.
Od prejemanja obvestil po telefonu ali po SMS se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v svojem uporabniškem profilu umaknete dovoljenje za obveščanje preko telefona ali pa to sporočite upravljavcu pisno, po telefonu, po elektronski pošti ali osebno.
Pravica do pritožbe
Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija; tel: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

Izjava ponudnika
Ponudnik spletne strani ONIX - PROGRAMIRANJE, SPLETNO OBLIKOVANJE, SVETOVANJE IN POMOČ V RAČUNALNIŠTVU, DEJAN GAŠPARIN S.P., Partizanska cesta 1, 5210 Deskle, je obdelovalec osebnih podatkov in obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca samo zaradi hrambe osebnih podatkov, vzdrževanja storitve spletni-portal.si in razvoj novih funkcionalnosti storitve spletni-portal.si in izjavlja:

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik spletne strani sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Na spletni strani obstajajo tudi povezave na druge spletne strani, ki niso v lasti oziroma posesti ponudnika. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za zaščito osebnih podatkov na drugih (povezanih) spletnih straneh, družbenih omrežjih in komunikacijskih kanalih.

Zadnja sprememba izjave o varstvu osebnih podatkov?

14. 4. 2019